Gå direkt till innehåll
Anette Andersson deltog i SVT:s program Draknästet under hösten 2023.
Anette Andersson deltog i SVT:s program Draknästet under hösten 2023.

Pressmeddelande -

Smart skohorn tog Anette till Paris och Draknästet

Anette Andersson, skaparen av det finurliga skohornet WALLi, har gjort en inspirerande resa. Sedan idéstadiet 2020 har hon skapat prototyp och färdig produkt, pitchat i Draknästet och Paris, hittat återförsäljare och skapat webbshop.

Det praktiska skohornet WALLi – som är omöjligt att slarva bort – finns nu bland annat i design- och inredningsbutiker, på hotellrum, provrum och gym.

– Idén föddes redan för femton år sedan då jag blev irriterad över att jag inte kunde hitta ett skohorn när jag provade kläder i provrummet. En dag när jag såg hur slangvindan hemma själv rullade tillbaka vattenslangen hade jag lösningen – ett skohorn med väggfäste och utdragbar vajer, berättar Anette som driver företaget Crave Design tillsammans med en kompanjon.

Anette Andersson tog tag i sin idé 2020 och började skissa på en prototyp. Hon kom med i BizMakers inkubatorprogram 2021. I augusti 2022 var de första produkterna färdiga och webbshoppen öppnade.

– Eftersom jag sa upp mig från jobbet spenderade jag mycket tid på BizMakers kontor i Sundsvall. Där deltog jag bland annat i måndagsfrukostar, workshops och hittade även min kompanjon som idag är produktionsansvarig, Johan Sarskog.

WALLi finns nu i tio olika färger med en väggplatta i fyra valbara färger. I produktionen har Crave Design strävat efter hållbarhet i alla dimensioner. Skohornet är gjort av återvunnet spillmaterial från björk och metall, kartongen kommer från lokalt returpapper och de som monterar och packar arbetar på ett socialt hållbart företag.

Tiden i inkubatorprogrammet tog bland annat Anette till Paris och Europas största inredningsmässa, Maison&Objet.

– Dagarna i Paris var fantastiska! Jag träffade hotell och inredningsarkitekter och hade en tolk med mig när jag visade upp produkten. Hela den resan är ett minne för livet. BizMaker stöttade mig både med min Parisresa och i framtagandet av grafisk profil och förpackningsdesign. De har funnits där och peppat under hela resan.

Anette Andersson har tack vare WALLi blivit ett känt ansikte i Sundsvall. Hon har hållit föreläsningar, synts i media och varit aktiv i egna sociala kanaler.

– Jag är så stolt över mig själv! Det är ett tufft jobb att få ut en produkt på marknaden och det har inneburit resor runt Sverige med besök hos hotell, profilproduktförsäljare och inredningsbutiker. Jag har sagt ja till allt – tio gånger av tio.

Under hösten 2023 deltog Anette i SVT:s serie Draknästet, efter en ansökan i flera steg.

– Tyvärr blev det ingen investering från drakarna trots att alla var väldigt positiva. Men jag deppar inte för det. Det var en spännande upplevelse att vara med och jag är glad att jag vågade hoppa på den här utmaningen. Det som inte kom med i sändningen var att en av de fem drakarna, Shervin Razani, blev intresserad av att köpa in WALLi till sina hotellrum och där pågår just nu en dialog. Efter programmet hörde också flera återförsäljare aktivt av sig för att få sälja skohornet.

Anette bygger för tillfället vidare på bolagets webbshop och satsar oförtrutet framåt. Bland annat med hjälp av branding.

– Just nu har vi många julklappsbeställningar från företag som ger skohornet som present till anställda och kunder. WALLi är perfekt som profilprodukt då det går att trycka logotyp och budskap både på själva skohornet och på koppen.

När Anette ska summera sin resa blir hon allvarlig för en stund och menar att hon har förändrats som människa. Hon sa upp sig för att satsa på drömmen och med stöd av sambon har hon tagit sig igenom lågkonjunktur, sorg i familjen och leveransproblem på grund av krig.

– Jag har blivit ännu starkare och känner att jag klarar hur mycket som helst. Många andra tycker också att jag har varit tuff och berömmer mig för mitt mod. När någon säger ”Du är min förebild!” blir man verkligen glad.

Här ser du Anettes pitch i Draknästet:

Kontakt

Anette Andersson, vd Crave Design
anette(@)cravedesign.se, 070 347 83 93

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll