Gå direkt till innehåll
Brigitte Lafargue-Sanclous från EEN och Anette Andersson på Maison et Objet i Paris.
Brigitte Lafargue-Sanclous från EEN och Anette Andersson på Maison et Objet i Paris.

Pressmeddelande -

Franskt intresse för Anettes smarta skohorn

Anette Anderssons väggmonterande skohorn väcker intresse även utanför Sverige. I januari träffade hon representanter för franska grossister och hotellkedjor i Paris. ”Efter Frankrike väntar resten av Europa”, säger Sundsvallsinnovatören.

Med en enkel utdragbar vajer sitter skohornet WALLi alltid på plats på väggen. Bakom innovationen står Anette Andersson som tillsammans med kompanjonen Johan Sarskog driver startup-företaget Crave Design i Sundsvall.

Sedan ett år tillbaka säljs WALLi på webben och i en rad designbutiker. Det smarta skohornet finns också i rummen på hotell i First hotel, Quality och Best Western-kedjan, och fler hotell är på gång.

I januari var det dags att ta klivet utanför Sverige. Detta med hjälp av det europeiska nätverket Enterprise Europe Network, EEN, som kostnadsfritt hjälper små och medelstora företag.

EEN:s representant i Sundsvall kopplade ihop Anette med sina kollegor i Paris, som följde med henne på den stora inredningsmässan Maison et Objet i Paris.

– Det gav en hel del nya kontakter. Vi hade även enskilda möten med designers, representanter för två hotellkedjor och två företag som säljer hotellinredning. Jag fick också möjlighet att prata med en stor grossist inom presentreklam. Intresset är stort och jag räknar med att ha de första avtalen klara under våren.

Anette Andersson gjorde också en hel del fotarbete under de intensiva dagarna i Paris.

– Första dagen strejkade all kollektivtrafik, så vi tog oss inte ut till mässan. Jag och Brigitte Lafargue-Sanclous från EEN gick runt i butiker och presenterade oss för att få en känsla för vad fransmännen tyckte om WALLi. Responsen var jättebra, flera hänvisade till sina inköpare!

På mässan knöts också kontakter med en dansk grossist som kan öppna nya dörrar. För Frankrike är bara en av många tänkbara marknader.

– Min vision är att WALLi säljs i flera andra europeiska länder inom ett par år, säger Anette Andersson.

Hon beskriver sin uppfinning som en snygg designprodukt som blir en effektfull detalj oavsett om den sitter på ett gym, hotellrum, provrum eller hemma i hallen.

Väggfästet är gjort av metall och skohornet, som finns i nio färger, är tillverkat av återvunnet trä. Tillverkningen sker i Kina men montering, lager och logistik sköts av ett socialt hållbart företag i Nybro.

Crave Design är ett av bolagen i BizMakers inkubatorprogram.

– Att ta del av BizMakers kunskap och kontaktnät är oerhört värdefullt. Min rådgivare Maria Wiik pushar mig och får mig att ge det där extra som krävs, säger Anette Andersson, som hoppas att WALLi ska följas av fler produkter i framtiden.

Kontakt
Anette Andersson, vd Crave Design
anette(@)cravedesign.se, 070 347 83 93

Ämnen

Kategorier

Regioner


BizMaker är en regional innovationsaktör med uppdraget att främja företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. 


BizMaker erhåller projektstöd från bland andra
Europeiska Regionalfonden och Region Västernorrland.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll