Gå direkt till innehåll
Karina T Liljedal anser att Indivds nya teknologi för inhämtning av anonymiserade kunddata och kundinsikter är mycket värdefull för forskning och utveckling inom reklambranschen. Pressbild: Handelshögskolan
Karina T Liljedal anser att Indivds nya teknologi för inhämtning av anonymiserade kunddata och kundinsikter är mycket värdefull för forskning och utveckling inom reklambranschen. Pressbild: Handelshögskolan

Pressmeddelande -

Indivd inleder samarbete med ledande reklamforskare

Startupbolaget Indivd har nu inlett ett forskningssamarbete med forskaren Karina T Liljedal, som är verksam som post doc på Handelshögskolan i Stockholm. Forskningen kommer att fokuseras på utvecklingen av digitaliserade butiker som förmedlare av upplevelser och marknadsföringsplatser för varor.

Dr Karina T Liljedal är verksam som forskare på Handelshögskolan, där hon bland annat undersöker kopplingen mellan fysisk handel och marknadsföring tillsammans med AMF Fastigheter. Karina T Liljedal disputerade på Handelshögskolan 2016 på en avhandling med fokus på ”Communication in consumer co-creation”.

Nytt forskningsområde
Samarbetet med Indivd avser ett helt nytt forskningsområde inom marknadsföring och reklam.

- Det sker nu stora genomgripande förändringar inom den fysiska handeln när de fysiska butikerna blir allt mer digitaliserade och uppkopplade. I en tid när andra traditionella masskommunikationskanaler, som tidningar och TV, har det tufft, så är de fysiska butikerna sakta på väg att utvecklas till alternativa reklammedia när de förvandlas till upplevelseplatser och marknadsföringsplatser av varor för senare köp i butiker eller online, säger Karina T Liljedal.

Spännande tid inom fysisk handel
Hon tycker att vi lever i en spännande tid just nu.

- Digitaliseringen har en så stor uppsida och det roliga är att det är möjligt att mäta så mycket, såväl online som i butikerna. Vad händer med den fysiska platsen när det går att inhämta motsvarande insikter och förståelse om kunderna, som det idag går att göra online? Vad händer när gränserna mellan e-handel och fysisk handel suddas ut? Det är något nytt som är på väg att utvecklas och vi vet inte vart det riktigt bär hän. Mediabolagen kommer att kunna jobba med de fysiska platserna som reklambärare på ett helt annat sätt än tidigare, säger hon och avslutar:

- Det här är ett forskningsområde inom reklambranschen, som jag gärna vill fokusera mer på under hösten 2019. När allt detta revolutionerande händer inom handeln, så måste även forskningen hänga med. I detta sammanhang är Indivds nya teknologi för inhämtning av anonymiserade kunddata och kundinsikter mycket värdefull.

Kontakt:
Karina T. Liljedal
PhD Center for Consumer Marketing, Center for Retailing, Handelshögskolan
073 461 24 84, karina.tondevold(@)hhs.se

Fredrik Hammargården
Head of Commercialization, Indivd
073 840 65 27, fredrik(@)indivd.com

Ämnen

Regioner


BizMaker är en regional inkubator och science park i Västernorrland. Som länets motor för innovation främjar vi företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Med ett coachande förhållningssätt frigör vi kraften hos entreprenörer och innovatörer så att goda idéer kan formas till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. BizMaker erhåller projektstöd från bland annat Europeiska regionalfonden och Region Västernorrland.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll