Gå direkt till innehåll
Dr. Leonard Johard - Head of AI & Lead Scientist på Startupbolaget Indivd
Dr. Leonard Johard - Head of AI & Lead Scientist på Startupbolaget Indivd

Nyhet -

Indivd breddar sin patentportfölj

Indivd breddar nu sin patentportfölj med en patentansökan som omfattar analys av anonymiserad populationsdata. Tidigare har startupbolaget även lämnat in ett patent för själva datainsamlingen och anonymiseringen av den data som via befintliga kameror samlas in i butikerna.

- Tack vare att vår anonymiseringsteknik är unik, så har vi också möjlighet att från våra insamlade populationsdata skapa unika anonymiserade insikter om populationers beteenden och rörelsemönster, säger Leonard Johard, CTO Indivd.

Den nya patentansökan avser alltså själva analysen av den inhämtade populationsdatan, det vill säga hur man med hjälp av anonymiserad data kan skapa nya insikter inte minst i butiksmiljöer, återskapa rörelsemönster bland människor och bland annat registrera återbesöksfrekvens, besökstid i butikerna, intresse för vissa varor och zoner och även konvertering till köp i utvalda zoner.

- Vid sidan av den svenska patentansökan har även en PCT lämnats in för en internationell patentsökning, Parallellt förbereder vi även för internationella patentinlämningar, säger Leonard Johard.

Vid en så kallad PCT (Patent Cooperation Treaty), genomförs en internationell sökning och patentgranskning av PRV (Patent- och registreringsverket) tillsammans med ett omdöme utifrån nyhetsvärde, innovationshöjd och industriell användbarhet.

För mer information, kontakta:
Fredrik Hammargården,
Kommersialiseringsansvarig Indivd
073-8406527

Ämnen

Regioner

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll