Gå direkt till innehåll
Crosser, Scania och Linköpings Universitet startar projekt inom federerad machine learning

Pressmeddelande -

Crosser, Scania och Linköpings Universitet startar projekt inom federerad machine learning

VINNOVA har beviljat projektmedel för Scania, Crosser och Linköpings Universitets projekt FAMOUS med syfte att applicera federerad machine learning i Scanias lastbilar.

- Generellt är det inte så svårt att genomföra edge analytics projekt i lab eller på prototypnivå, säger Göran Appelquist, CTO på Crosser.

- Den riktiga utmaningen för företag över hela världen är skalbarhet, säkerhet och effektivitet. Hur skalar du dina framtida machine learning installationer på ett kostnadseffektivt och underhållsvänligt sätt för en hel flotta av maskiner ute i fält? Vi är väldigt glada över att få jobba med Scania och Linköpings Universitet för att lösa dessa utmaningar, fortsätter Appelquist.

Målet med projektet, kallat FAMOUS - Federated Anomaly Modelling and Orchestration for modUlar Systems, är att utveckla ett protokoll för federerad inlärning och feldetektionsmodeller för intermittenta uppkopplade fordon som garanterar konvergens för de federerade modellerna; integrera de federerade modellerna med en hierarkisk gruppering baserat på det underliggande modulsystemet för Scanias fordon; och utveckla en skalbar och flexibel analyslösning av fordon för effektiv utveckling, testning och distribution av modeller samt dataströmning av utvalda tidsseriesensorsignaler.

De planerade resultaten är att utveckla federerade anomalidetektionsmetoder optimerade för edge computing och utvärderade på injicerade fel och på en testflotta med metoder som mappar anomaliklasser till kända eller oupptäcka fel. De federerade anomalidetektionsmetoderna kommer att utvecklas för en mångfaldig fordonsflotta. Slutligen kommer projektet att bygga en skalbar prototyp för orkestrering av federerad inlärning samt testning och distribution av modeller.

Crosser är alumn från BizMakers inkubatorprogram.

Om Crosser
Crosser utvecklar och tillhandahåller mjukvara för Streaming Analytics och Integration för Edge-, On-premise- och molninstallation. Crossers plattform möjliggör realtidsprocessering av både strömmande- och batchdata för Industriell IoT, Data Transformation, Analytics, Automation och Integration.

Crossers lösning är byggd för att motverka komplexiteten för industriella IoT projekt. Utvecklingsteam över hela världen tjänar tid och kostnader genom att utveckla, testa och installera sina projekt med hjälp av Crossers visuella gränssnitt Crosser Flow Studio.

Crosser används av bolag från hela världen för bla. Prediktivt Underhåll, Process Optimering, Data Monitorering, Data Transformation och Machine Learning och nästa generations Hybrid integration.

Crosser blev omnämd som Cool Vendor in IoT Edge Computing av Gartner 2018.

Kontakt
Johan Jonzon, CMO, Crosser
070-643 00 30, johan.jonzon@crosser.io

Ämnen

Kategorier

Regioner


BizMaker är en regional innovationsaktör med uppdraget att främja företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. 


BizMaker erhåller projektstöd från bland andra
Europeiska Regionalfonden och Region Västernorrland.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll