Gå direkt till innehåll
Affärsnytta med datadriven analys

Pressmeddelande -

Affärsnytta med datadriven analys

Skandinavisk industri digitaliserar mot ökad hållbarhet, effektivisering och konkurrenskraft på en global marknad och detta påverkar företagens organisation och processer. Industrier kan redan idag analysera och agera i realtid på delar av sin data - men inte all data.

Studier visar att industrin bara agerar på ca 32% av sin processdata, det finns med andra ord stort utrymme för framtida innovation, men samtidigt saknar industrin resurser och medel för accelerera sina digitala projekt.

Utvecklingsbolaget Välinge Innovation AB, ägare och innovatör av bland annat tekniken för klickbara golv, insåg tidigt vikten av en enkel och flexibel innovationsprocess under sin digitaliseringsresa.

– Innovation ligger i vår kultur. Det är en inställning likväl som ett arbetssätt, säger Jimmy Olofsson, IT-chef på Välinge Innovation.

– Vi vill kunna prova idéer och lösningar i mindre skala, snabbt och enkelt, och om utfallet är som vi tänkt oss, skala upp dem till hela vår verksamhet”, fortsätter Jimmy.

Wonderware Scandinavia, exklusiv distributör av AVEVAs industriella programvaruportfölj följer Välinge på deras digitaliseringsresa. Peter Karlsson, General Manager hos Wonderware Scandinavia berättar:

– Vår roll är att tillhandahålla system och stöd för alla typer av industrier. Välinge är ett bra exempel på hur innovativa företag söker nya vägar för att effektivisera och optimera sin affär med hjälp av data. Välinges önskan till Wonderware Scandinavia är att hjälpa till med en lösning som tillgodoser behovet av att hämta, harmonisera och omvandla data, testa i liten skala för att sedan snabbt skala upp.

Valet av plattform föll på svenska Crosser och deras Edge Analytics Platform för Industriell IoT. Wonderware Scandinavia och Crosser har sedan tidigare ingått ett strategiskt partnerskap i Skandinavien där Crosser bidrar med sin Low-Code studio, cloud baserade deployment miljö och lokalt installerade Edge Node till Wonderware Scandinavia´s portfölj.

– Vi är väldigt stolta över samarbetet med Wonderware Scandinavia. Wonderware Scandinavia är en modern och aktiv industripartner och tillsammans kan vi hjälpa Välinge att förenkla deras digitala innovationsarbete, Mikael Samuelsson, Director of Strategic Partnerships and Alliances hos Crosser.

Synergin mellan Wonderwares Scandinavia´s breda portfölj, långa erfarenhet och Crossers unika edge platform ger skandinavisk industri nya förutsättningar att accelerera sin digitala transformation.

– Tillsammans med Wonderware Scandinavia skapar vi en stark plattform för innovativa skandinaviska företag och organisationer att utforska större delar av sin data, på ett snabbare och enklare sätt, avslutar Mikael.

Kontakt

Johan Jonzon, CMO and co-founder,
johan.jonzon@crosser.io
 

Ämnen

Kategorier

Regioner


BizMaker är en regional innovationsaktör med uppdraget att främja företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. 


BizMaker erhåller projektstöd från bland andra
Europeiska Regionalfonden och Region Västernorrland.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll