Gå direkt till innehåll
Calejo avslutar framgångsrikt sin första investeringsrunda

Nyhet -

Calejo avslutar framgångsrikt sin första investeringsrunda

Calejo Industrial Intelligence, som har utvecklat en unik AI-motor för effektivisering och förbättring av industriella processer, har nu slutfört sin första externa finansieringrunda. Investmentbolaget Axilium Holding tillför kapital och expertis med målsättningen att fortsätta utveckla och skala upp Calejos unika lösning och på så sätt dra nytta av de stora tillväxtmöjligheter som finns på marknaden.

Axilium är ett Göteborgsbaserat investmentbolag, som huvudsakligen fokuserar på att investera i djupteknologiska företag i tidiga skeden och vars teknik erbjuder globalt skalbara lösningar på reella problem.

- Calejo passar perfekt in bland våra andra portföljföretag, som alla utvecklar världsledande teknologi inom en rad olika branscher. Calejos AI-teknik befinner sig i forskningens framkant och vi är övertygade om att teamets expertis inom såväl teknik som affärsutveckling ger företaget de verktyg och den beredskap som krävs för att kunna göra ett kraftfullt genombrott på marknaden. Tillsammans har vi en mycket spännande resa framför oss, säger Karl Xavier, partner och investeringschef på Axilium Holding.

Calejo hjälper industriföretag från olika branscher att optimera och förbättra sina industriprocesser, vilket resulterar i högre effektivitet, bättre marginaler, ökad hållbarhet, lägre kostnader och lägre risk. Det yttersta målet är att kunna erbjuda kunderna en helt autonom styrning av sina processer med hjälp av den patenterade AI-motorn Calejo Optimize.

- Vi använder en unik AI-teknik, så kallad gråbox-modellering, som gör det möjligt att bygga digitala tvillingar av mycket komplexa processer och utifrån dessa i realtid kunna hantera, analysera och agera på stora dataflöden mycket snabbare än något annat känt system på marknaden, säger Johannes Holmberg, VD för Calejo Industrial Intelligence.

Det nya kapitalet från Axilium kommer att användas för att vidareutveckla Calejo Optimize , liksom för försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter. Flera spännande utvecklingsprojekt pågår för närvarande med globala aktörer inom VA, massaproduktion, gruvdrift, skog och förnybar energi.

- Vi är mycket nöjda med Axiliums kompetenta och professionella engagemang och jag är övertygad om att vi tillsammans med Calejos teknik kommer att kunna åstadkomma en väsentlig skillnad när det gäller att hjälpa världens processindustrier att moderniseras genom att bli mer effektiva och mer hållbara, säger Leonard Johard, grundare och CTO för Calejo Industrial Intelligence.

Calejo är ett tidigare inkubatorbolag och deltog i Forest Business Accelerator 2019.

Kontakt
Carl Johard, CMO/COB, Calejo Industral Intelligence
070 883 88 10, carl.johard@calejo.se 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll