Gå direkt till innehåll
Nu startar ny omgång av idétävlingen jagharenide.nu. Tävlingen arrangeras samtidigt av innovationsaktörerna BizMaker i Västernorrland, Movexum och Sandbacka Science Park i Gävleborg och Dalarna Science Park i Dalarna.
Nu startar ny omgång av idétävlingen jagharenide.nu. Tävlingen arrangeras samtidigt av innovationsaktörerna BizMaker i Västernorrland, Movexum och Sandbacka Science Park i Gävleborg och Dalarna Science Park i Dalarna.

Pressmeddelande -

Vi söker Västernorrlands skarpaste idéer

Nu öppnar Västernorrlands största idétävling 2023! Jagharenide.nu är tävlingen där alla deltagare är vinnare – för alla som skickar in bidrag får hjälp och rådgivning. För de allra bästa idéerna finns dessutom pengar i prispotten som kan hjälpa till att nå nästa steg i idéutvecklingen.

Den 1 februari öppnar anmälan till jagharenidé.nu, en idétävling som hålls samtidigt i Västernorrland, Gävleborg och Dalarna. Sammanlagt har över 1 100 idéer skickats in under de 9 år som tävlingen arrangerats. I år utses tre vinnare i Västernorrland. Första pris är 50 000 kronor, andra pris är 25 000 kronor och tredje pris är 15 000 kronor som får användas för stöd och affärsrådgivning från Västernorrlands inkubator och science park BizMaker med partners.

Tävlingen är öppen för alla över 18 år i Västernorrland, och för alla slags idéer. Förra året belönades bland annat idéer för mer effektiva solcellsanläggningar och för att samla vårdinformation till patienter. Det fina är att alla som antas till tävlingen får hjälp.

–Vi vill fånga upp hela bredden av idéflödet, och alla deltagare får en BizMaker-kontakt. Vinnarna får dessutom pengar som kan användas till exempelvis material, att skydda sin idé eller kanske ta fram en CAD-ritning, säger Ewa Sandeheim, projektledare för jagharenidé.nu på BizMaker.

Wallid Sabarsson, näringslivsutvecklare på Örnsköldsviks kommun, trycker också på vikten av att hitta en bredd av idéer som kan ligga till grund för framtidens företagande.

– I Västernorrland finns så mycket kreativitet, kraft och möjligheter, och vi måste hitta idéerna som går utöver det vanliga och hjälpa personerna bakom dem att utvecklas, hitta vidare till rätt stöd och kanske kroka arm med någon mer. Där är jagharenidé.nu en viktig plattform, säger han.

Juryns bedömning bygger på hur nyskapande idén är, vilket värde den skapar för användaren, om det finns potential för idén att växa och hur hållbar idén är.

– Det är bra att förbereda sig ordentligt och tänka igenom sin idé en extra vända. Ett tips är att be någon lämplig person om feedback. När man är redo fyller man i tävlingsformuläret som finns på hemsidan och skickar in det, säger Ewa Sandeheim.

Tävlingen är öppen för bidrag under perioden 1–28 februari. Alla bidrag bedöms under sekretess. Vinnarna presenteras senare under våren.

Jagharenidé.nu arrangeras samtidigt av innovationsaktörerna BizMaker i Västernorrland, Movexum och Sandbacka Science Park i Gävleborg och Dalarna Science Park i Dalarna.

Kontakt
Ewa Sandeheim, projektledare jagharenidé.nu, BizMaker
tel 070-6671994
ewa.sandeheim(@)bizmaker.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BizMaker är en regional innovationsaktör med uppdraget att främja företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. 


BizMaker erhåller projektstöd från bland andra
Europeiska Regionalfonden och Region Västernorrland.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll