Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stort internationellt intresse för unik och träffsäker prognosrobot

Almi Invest (tidigare Innovationsbron) har förvärvat 25 procent i Sundsvallsföretaget Calejo Future Intelligence. - Vi ser det här som en mycket spännande investering i ett norrländskt företag med stor global, framtida potiential, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Almi Invest.

Calejo bygger sin verksamhet på en unik självlärande robot, som med hjälp av Artificiella Neurala Nätverk (ANN) förutspår prisutvecklingen 6-30 månader framåt i tiden med mycket stor träffsäkerhet.

Företaget, som idag ger ut prognoser och marknadsanalyser för massapriser och viktiga indata för dessa, förbereder även tillsammans med en välkänd internationell aktör en lansering av prognoser och marknadsanalyser för bland andra energi-, mineral-, finans- och aktiemarknaderna.

Växande marknadsandel
Inom massa har Calejo idag ett 20-tal stora globala koncerner, som abonnerar på företagets månadsprognoser, bland dessa märks UPM i Finland, Södra och BillerudKorsnäs i Sverige, Horizon i Estland, International Paper i USA och April i Singapore. Närmare 4 500 ledande befattningshavare inom skogsindustrin runt om i världen följer dessutom löpande Calejos marknadsanalyser, trend- och nyhetsbevakning på sin webbsajt www.brightmarketinsight.com

Sedan mars i år är Calejo även en del av Åkroken Business Incubators Acceleratorprocess, där ett av målen är att i samarbete med bland andra Business Sweden ytterligare öka företagets marknadsnärvaro, främst i Europa och Nordamerika.

Flera utmärkelser
Calejo har tidigare fått pris i Venture Cup och utsetts av statliga Vinnova och Energimyndigheten till ett Vinn Nu-företag, som ett av Sveriges mest spännande framtidsföretag.

Calejos delägare Leonard Johard, arkitekten bakom prognosroboten, tilldelades även under förra året Skapas pris som Årets Innovatör i Västernorrland och Timrå Kommuns utmärkelse Guldstegen.

För mer information, kontakta:
Carl Johard, VD Calejo Future Intelligence AB, tel 070-8838810
Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager Almi Invest AB, tel 070-5886749

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Åkroken Business Incubator bidrar till att utveckla det nya näringslivet i Sundsvallsregionen. Vi erbjuder en kreativ miljö och en dynamisk process för företag som vill växa. Vi tillför kompetens i företagens olika utvecklingsfaser och ser arbetet med individen eller teamet bakom idén som lika avgörande och viktigt som affärsidén i sig.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll