Gå direkt till innehåll
Anna Nordlander och Hanna Nordenö utvecklar den AI-baserade appen About Mom.
Anna Nordlander och Hanna Nordenö utvecklar den AI-baserade appen About Mom.

Pressmeddelande -

Expert på kvinnohälsa förstärker appen About Mom

Erfarna barnmorskan och medieprofilen Lotta Hasselberg går in som delägare i den AI-baserade appen About Mom. ”Det är otroligt värdefullt att knyta till oss Lottas kompetens i arbetet med att ta fram relevant, evidensbaserad information", säger grundaren Anna Nordlander, som själv nyligen lyftes fram på Företagarnas topplista över unga företagare.

About Mom är en AI-baserad app som kommer att ge stöd till nyblivna mammor. För återhämtningen efter graviditeten, men också för utmaningarna med att vara nybliven mamma.

En betaversion släpps för testning i fokusgrupper under 2021. Målet är lansering i både Sverige och internationellt under 2022.

Bakom satsningen står unga techentreprenörerna Anna Nordlander och Hanna Nordenö.

Nu står det klart att även Lotta Hasselberg, erfaren barnmorska och socionom, kliver in som delägare och utvecklare.

– En utmaning inom kvinnohälsa är att nå ut med rätt information till rätt person i rätt tid. Med About Mom skapas helt nya förutsättningar. Som delägare får jag möjlighet att påverka innehållet och samtidigt bygga något långsiktigt, säger Lotta Hasselberg.

Hon är flitigt anlitad som expert på kvinnohälsa i både radio och TV och medgrundare av appen Knip och klimakterieportalen.se.

Anna Nordlander beskriver rekryteringen som extremt viktig för företaget.

– Lotta har en enorm kompetens och ett brinnande intresse för kvinnohälsa. Med hennes hjälp säkerställer vi kvaliteten samtidigt som utvecklingen går snabbare.

About Mom kommer att bestå av tre delar: Skräddarsydd, evidensbaserad information. Ett AI-baserat stöd där mamman kan följa sitt mående beroende på var i återhämtningen hon befinner sig. Samt ett community för att interagera med andra mammor och med professionen.

Bolaget ingår i BizMakers så kallade förinkubator.

– Peppningen och stödet är väldigt värdefullt, inte minst tillgången till BizMakers nätverk, säger Anna Nordlander.

Hon och kompanjonen Hanna Nordenö finns med på Företagarnas senaste lista över unga entreprenörer med samhällsförbättrande företagsidéer.

– Oerhört smickrande och en härlig bekräftelse att vi är på rätt väg, säger Anna Nordlander.

Kontakt
Anna Nordlander, grundare About Mom
073 - 83 868 58
anna(@)acnor.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


BizMaker är en regional innovationsaktör med uppdraget att främja företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. 


BizMaker erhåller projektstöd från bland andra
Europeiska Regionalfonden och Region Västernorrland.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll