Gå direkt till innehåll
Peter Hildingson, Johan Nylander och Linda Hansson Hildingson utgör teamet bakom Permitify.
Peter Hildingson, Johan Nylander och Linda Hansson Hildingson utgör teamet bakom Permitify.

Pressmeddelande -

Deras lösning befriar industrin från pappersblanketter

En riskanalys och ett arbetstillstånd. Det krävs varje gång en entreprenör ska utföra ett riskfyllt arbete på en industri. Permitify erbjuder en digital lösning som konkurrerar ut den tidskrävande hanteringen på papper.

Även en modern fabrik kan vara full av risker. För att undvika att personer som utför service- och underhållsarbeten råkar illa ut måste den som är produktionsansvarig gör en riskanalys och utfärda ett arbetstillstånd för varje enskilt uppdrag.

Tillståndet signeras av den som ska utföra jobbet, exempelvis en elektriker. Hanteringen är ett tidskrävande arbete som i de flesta fall fortfarande utförs på papper.

Nu har Sundsvallsföretaget Permitify utvecklat en digital lösning som gör hanteringen av arbetstillstånd enkel och snabb. Via ett pedagogiskt flöde i en onlinetjänst kan både beställare och utförare följa processen och få notiser när åtgärder behöver utföras innan arbetet får påbörjas.

Effektiviseringspotentialen är stor, inte minst genom att kostsamma underhållsstopp kan göras kortare, enligt innovatören Johan Nylander.

– En prototyp har testats av industrier inom stål-, papper- och massa samt kemibranschen med gott resultat. Utmaningen har varit att göra komplexa processer lättförståeliga för många olika typer av människor. En skarp version ska vara klar i augusti, säger han.

Liksom kompanjonerna Linda Hansson Hildingson och Peter Hildingson har han lång erfarenhet från arbetsmiljö- och säkerhetsarbete i industrin, bland annat på Akzo Nobel.

– Som arbetsledare utfärdade jag många arbetstillstånd och vet hur krånglig hanteringen på papper är. Genom att vår lösning kan integreras med fabrikens underhållssystem sparar man mycket arbete. Den gör det också enkelt att ha koll att den som utför jobbet har rätt behörighet och certifiering, säger Linda Hansson Hildingson.

Permitify är ett av startupbolagen i BizMakers inkubatorprogram.

– Det är oerhört värdefullt att kunna bolla frågor med vår affärsrådgivare Pelle Berglund och ta del av BizMakers nätverk. Det ger ett helt annat driv, säger Johan Nylander och tillägger:

– Vi vänder oss först till kunder i Sverige, men på sikt räknar jag med att vår lösning ska kunna nå den internationella marknaden. Utmaningarna är desamma överallt.

Kontakt
Johan Nylander, johan(@)permitify.se, 070 208 90 90

Ämnen

Kategorier

Regioner


BizMaker är en regional innovationsaktör med uppdraget att främja företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. 


BizMaker erhåller projektstöd från bland andra
Europeiska Regionalfonden och Region Västernorrland.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63