Gå direkt till innehåll
VM-finalist bjöd på genomtänkt generalrepetition

Nyhet -

VM-finalist bjöd på genomtänkt generalrepetition

Bild: Johan Wikström presenterade tävlingsbidraget inför VM-finalen i Bangkok.

Snart är det dags för Johan Wikström att representera Sverige i den globala entreprenörstävlingen Global Student Entrepreneur Awards i Bangkok. 10-12 maj möts 50 studentföretagare från 50 länder för att göra upp om slutsegern. Idag hölls en generalrepetition på Mittuniversitetet i Sundsvall där inbjudna gäster fick ta del av det internationella tävlingsbidraget som kan ge Johan världsmästartiteln.

–”Jag ska till VM, det känns helt overkligt. Tack för att ni är här och hjälper mig träna inför publik, jag ska vinna det här!”, kommenterade Johan precis innan han drog igång sin presentation.

Johan Wikström är student vid Mittuniversitetet i Sundsvall och vd på inkubatorbolaget Genomtänkt. Företaget har bland annat tagit fram innovativa lösningar för kundlojalitet inom e-handel. Tidigare i år vann Johan priset Årets Studentföretagare i Sverige – och säkrade därmed biljetten till världsfinalen, Global Student Entreprenör Awards, i Bangkok.

Johan har sedan vinsten förberett sin engelskspråkiga presentation noga. På genrepet visade han även en film för att förstärka budskapen med känslor av stolthet och lojalitet. En panel bestående av representanter från MittuniversitetetAlmi Mitt och Åkroken Business Incubator gav efter pitchen sin feedback för att hjälpa Johan mejsla fram de absolut sista detaljerna inför avresan.

Kopplingen till Zlatan som var med i den segrande svenska presentationen fanns kvar. Då refererade han till sig själv som "studentföretagarnas Zlatan". Uppenbarligen ett koncept som fungerade. Nu är det bara hoppas att han klackar den i krysset ännu en gång! Vi håller tummarna och önskar Johan all lycka till.

Om Årets Studentföretagare och Global Student Entrepreneur Awards
Årets studentföretagare är en tävling för studenter på kandidatnivå (undergraduate, bachelor) som jämte studier på universitet eller högskola äger och driver företag. Tävlingen syftar till att uppmärksamma och premiera dessa entreprenöriella och kreativa personer. Årets studentföretagare är en del av den internationella tävlingen Global Student Entrepreneur Awards (GSEA). Tävlingen är uppdelad i två delar, dels regionala uttagningar i deltagarländerna under 2015/2016, dels en internationell final den 10-12 maj 2016 i Bangkok, Thailand.

Den svenska uttagningen, Årets studentföretagare, arrangeras avEntreprenörskapsforum och Tillväxtverket. Läs mer på www.entreprenorskapsforum.se. Finalen, GSEA, arrangeras av Entrepreneur’s Organization (EO). Läs mer om GSEA på www.gsea.org.

För mer information, kontakta:
Johan Wikström, 070-342 90 10

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll