Gå direkt till innehåll
Cecilia Nordlund är affärsutvecklare och innovationsledare på BizMaker och stöttar företag och organisationer med innovationsledning.
Cecilia Nordlund är affärsutvecklare och innovationsledare på BizMaker och stöttar företag och organisationer med innovationsledning.

Nyhet -

Cecilias certifiering kvalitetssäkrar innovationsstödet

Innovationsutveckling är en del av BizMakers DNA. Det säger affärsutvecklaren Cecilia Nordlund som nyligen godkändes som certifierad innovationsledare av forskningsinstitutet RISE. ”Det här kvalitetssäkrar det stöd vi ger inom systematiskt innovationsarbete”, säger hon.

Att bidra till att stärka innovationskraften bland företagen i Västernorrlands näringsliv och att utveckla startup-företagens förmåga att arbeta strategiskt med innovationer är centrala delar i BizMakers verksamhet.

– Det är precis som med projektledning eller kvalitetsarbete. Man vinner så mycket på att jobba strukturerat med innovation i stället för ad hoc, säger affärsrådgivaren och innovationsledaren Cecilia Nordlund.

I mitten av februari godkändes hon som certifierad innovationsledare av det statliga forskningsinstitutet RISE och yrkesföreningen Innovationsledarna. Därmed är hon en av de omkring 50 personer i landet som har en kvalitetssäkrad förmåga att leda ett systematiskt innovationsarbete.

Minst tre års dokumenterad erfarenhet av innovationsledning är ett av kraven. För att få certifieringen har Cecilia Nordlund också genomgått en skräddarsydd utbildning bland annat examinerats både muntligt och skriftligt.

– Det har varit utmanande, nyttigt och roligt att gå igenom allt detta som på ett sett sammanfattar allt det jag gjort i arbetslivet hittills. konstaterar hon.

Cecilia Nordlund har arbetat hela sitt yrkesliv med produktutveckling och innovation. Innan hon började på BizMaker 2013 var hon innovationsrådgivare på MIUN Innovation och dessförinnan produkutvecklare på nuvarande Essity i Göteborg.

Hon passar på att slå ett slag för det innovationsstöd som hon och kollegorna på BizMaker kan erbjuda.

– Det är enkelt att påbörja sitt innovationsarbete med hjälp av BizMaker. Vi utgår alltid från hur företagets innovationsmognad ser ut i dag. Mitt råd är att börja med att göra den digitala innovationsanalys som finns på vår webb. Ta sedan kontakt med oss så tar vi fram en plan för framtiden.

BizMaker har nyligen lanserat en digital innovationsanalys - ett kostnadsfritt självskattningstest för företag och organisationer för att ta tempen på sitt innovationsklimat. Genom att svara på 29 frågor inom 8 olika områden i den digitala innovationsanalysen får man en överblick av hur företaget ligger till idag och konkreta tips på hur det kan utvecklas och förbättras.

De företag och organisationer som vill jobba vidare med sitt innovationsarbete utifrån resultatet i innovationsanalysen, får erbjudande om ett skräddarsytt förslag för hur BizMaker kan stötta arbetet framåt för att stärka innovationsmognaden i företaget.

Gör innovationsanalysen här

Innovationsanalysen är framtagen i ett samarbete mellan BizMaker och Skellefteå Science City och Piteå Sceince Park.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll