Följ BizMaker

Trippelvinst för Haldor i jagharenide.nu

Pressmeddelande   •   Dec 07, 2017 20:45 CET

Vinnare jagharenide.nu 2017

Ikväll delades fina priser ut till handlingskraftiga entreprenörer med nya spännande affärsidéer när idétävlingen jagharenidé.nu avgjordes. Prisutdelningen hölls på Grönborg i Sundsvall där vinnarna korades i sex priskategorier. Kvällens stora vinnare blev den pedagogiska lärplattformen Haldor som utsågs till ”Bästa hållbarhetssidé”, ”Bästa digitala idé” och som dessutom fick ta emot kvällens hederspris ”Bästa affärsidé – alla kategorier”.

Totalt 95 idéer lämnades in till årets omgång av jagharenide.nu. Tävlingen har varit öppen för alla med nya affärsidéer, innovationer och utvecklande samhällsidéer. I hård konkurrens korades vinnarna i sex priskategorier som förutom äran fick ta emot pengar, produkter och tjänster till ett värde av över 100 000 kronor.

Kvällens stora vinnare blev den pedagogiska lärplattformen Haldor som utvecklat en digital lärplattform som underlättar vardagen för skolans viktigaste resurser, lärarna.

"Med vårt system sparar lärarna upp till tio timmar i veckan. Vi är fantastiskt stolta över att göra så stor skillnad, och glada att bli uppmärksammade för vårt arbete”, säger Sara Zetterberg, vd på Haldor.

I år fyller jagharenidé.nu dessutom 10 år vilket uppmärksammades när Palle Sjölander intog scenen, veteranen som var med och startade tävlingen 2007. Kvällen bjöd även på inspiration av multientreprenören Anders Lövgren, tidigare vinnare av jagharenide.nu med sin innovation som får julstjärnan att hänga rakt.

Prisutdelningen är ett avstamp för att förverkliga så många av idéerna som möjligt. Alla deltagare med nya affärsidéer erbjuds fortsatt stöd av BizMaker för att komma vidare med sin idé. Syftet är att utveckla affärsidéerna, stötta entreprenörerna och skapa fler nya företag i Västernorrland.

Juryn har bestått av representanter från SCA, Nordea, SSG, Resia, Manpower, Berners, HSB Södra Norrland, och Mittuniversitetet. Bidragen har utvärderats utifrån idéernas innovationshöjd, tillväxtpotential och entreprenörens förmåga till genomförande.

Vinnarna jagharenide.nu 2017:

Bästa produktidé: Krister Lind -LevelAd
LevelAd är ett justeringsverktyg som snabbt och lätt sätter fönster och dörrar på plats. Idén underlättar och förbättrar arbetsmiljön för hantverkare i det dagliga arbetet.

Bästa digitala idé: Sara Zetterberg - Haldor
Haldor är en pedagogisk lärplattform för utbildning. Lärare som testat Haldor säger att de sparar upp till 10 timmar per vecka. Haldor är integrerad i Office 365 och nyttjar dess funktioner fullt ut.

Bästa hållbarhetsidé: Sara Zetterberg - Haldor 
Haldor är en pedagogisk lärplattform för utbildning. Lärare som testat Haldor säger att de sparar upp till 10 timmar per vecka. Haldor är integrerad i Office 365 och nyttjar dess funktioner fullt ut.

Bästa tjänsteidé: Ran Duan - People for people
I ett allt mer differentierat samhälle kan People for people tillvara olikheter hos individer. Denna idé skapar möjligheter för människor att ta och få hjälp på ett enkelt, tryggt och förtroendefullt sätt.

Bästa samhällsidé: Niklas Burén - Water is life
Water is life visar hur mycket vatten vi använder och underlättar en begränsning av förbrukningen. Idén gör konsumenter mer medvetna om jordens resurser och får oss att tänka hållbart i vardagen.

Bästa studentidé: Leonie Liljefeldt -Porslina
Porslina vill uppmärksamma cirkulär design genom att tillverka unika våningsfat av återvunnet porslin. Alla fat går att plocka isär och monteras på flera olika sätt och användningsområdena är många.

Bästa affärsidé, alla kategorier: Sara Zetterberg - Haldor
Haldor är en pedagogisk lärplattform för utbildning. Lärare som testat Haldor säger att de sparar upp till 10 timmar per vecka. Haldor är integrerad i Office 365 och nyttjar dess funktioner fullt ut.

Om jagharenide.nu
Jagharenidé.nu har arrangerats i olika utföranden 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2016 och 2017. Samtliga idéer som deltar i tävlingen erbjuds fortsatt hjälp för att ta nästa steg på vägen mot kommersialisering. Tävlingen har 2017 varit öppen för alla idéer från privatpersoner och företag i Sundsvall, Timrå, Härnösand, Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramfors, Ånge och Nordanstigs kommun. Alla studenter, forskare och anställda vid Mittuniversitetet har erbjudits möjligheten att vara med och tävla, oavsett bostadsort. Läs mer på: jagharenide.nu

Kontakt
Ewa Sandeheim, tävlingsansvarig
070-667 19 94, ewa.sandeheim@bizmaker.se

BizMaker är en regional företagsinkubator med kontor på sju orter i Västernorrland och på Ekerö i Stockholm. Vi erbjuder kreativa kontorsmiljöer och en effektiv process för utveckling av människor, affärer och nya tillväxtföretag. 

BizMaker driver projekt VINK 2016-2018 och erhåller stöd från bland annat Europeiska regionala utvecklingsfonden och Landstinget Västernorrland.