Gå direkt till innehåll
Johanna Johansson, vd på PlantVation, ser fram emot nya möten med potentiella kunder och partners i Kanada.
Johanna Johansson, vd på PlantVation, ser fram emot nya möten med potentiella kunder och partners i Kanada.

Pressmeddelande -

Svenska startups redo för internationella affärer

Nio utvalda startups deltar i årets upplaga av Scandinavian Startup Week som går av stapeln 27 september - 5 oktober i Kanada. Syftet är att skapa möjligheter för svenska tillväxtföretag att ta sina innovationer ut i världen. Fem av bolagen är kopplade till BizMaker i Västernorrland.

– Utveckling av strategiska internationella partnerskap är viktigt för att nya lösningar ska nå ut på större marknader och kunna göra global impact, säger Matts Nyman, vice vd på BizMaker.

Scandinavian Startup Week är ett återkommande initiativ som arrangeras av BizMaker i Västernorrland, Företagsfabriken i Kronoberg, Kalmar Science Park och Movexum i Gävleborg. 

– Vi har satt ihop ett fantastiskt program för både erfarenhetsutbyte och affärsmöjligheter i samarbete med våra kanadensiska partners i Toronto och Montréal. Alla startups har också bokat in egna möten med potentiella kunder, samarbetspartners och investerare, säger Matts Nyman.

En av deltagarna är Johanna Johansson, vd på PlantVation. Bolaget har utvecklat ett hållbart och automatiserat odlingssystem för skogsplantor inom industrin. Innovationen innebär en yteffektivisering upp till 40 gånger jämfört med traditionell odling i växthus, och intresset är stort.

– Det ska bli jättespännande, jag har redan flera kundmöten inbokade inför resan. Bland annat kommer jag träffa representanter från staten som ansvarar för all plantproduktion i provinsen Quebec, berättar Johanna.

Urban Ahlin, Sveriges ambassadör i Kanada (och Riksdagens talman 2014 – 2018) är en av gästerna som medverkar på Scandinavian Startup Weeks största event under torsdagskvällen i Montréal.

– Kanada har en väldigt offensiv inställning till innovation och ett välkomnande affärsklimat med förmånliga villkor för företag som vill göra affärer där. Urban kommer möta våra startups och bland annat berätta om handelsavtalet som tecknats mellan EU och Kanada, säger Matts Nyman.

Resan är ett erbjudande till de startupbolag som är redo att möta större marknader.

- Alla medföljande startups har genomgått en urvalsprocess. Inför resan ha de även förberetts på de regelverk som omfattar den nordamerikanska marknaden och genomfört pitchträning på engelska, säger Matts Nyman.

Drygt hälften av bolagen som deltar är kopplade till BizMaker i Västernorrland: CybemedHorse MetroMulti Channel SwedenPlantVation och Strong Innovation

Läs mer om programmet och alla medföljande startups på www.scandinavianstartupweek.com

Kontakt:

Matts Nyman
Vice vd, BizMaker
070 604 00 52, matts.nyman(@)bizmaker.se

Johanna Johansson
Vd, PlantVation
070 320 90 60, johanna.johansson(@)plantvation.com

Ämnen

Regioner


BizMaker är en regional inkubator och science park i Västernorrland. Som länets motor för innovation främjar vi företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Med ett coachande förhållningssätt frigör vi kraften hos entreprenörer och innovatörer så att goda idéer kan formas till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. BizMaker erhåller projektstöd från bland annat Europeiska regionalfonden och Region Västernorrland.

Kontakter

Matts Nyman

Matts Nyman

Verkställande direktör 070 604 00 52

Relaterat innehåll