Gå direkt till innehåll
Sundsvall värd för Sveriges största innovationskonferens 2021

Pressmeddelande -

Sundsvall värd för Sveriges största innovationskonferens 2021

I samband med att Sundsvall fyller 400 år kommer BizMaker tillsammans med branschorganisationen SISP - Swedish incubators and science parks att arrangera den nationella konferensen Sveriges innovationsriksdag 2021. Beslutet togs under årets konferens som gick av stapeln den 7–9 maj i Karlskrona. 

– Det här är en fantastik möjlighet och tillfälle för oss att lyfta vår region, dess styrkeområden och spännande företag och satsningar som finns här. Vi har gjort noggranna förberedelser, haft kontakt med flera av regionens privata och offentliga aktörer och vi är alla taggade på att nyttja detta tillfälle för att visa upp oss i ett nationellt sammanhang, säger Eva Nyh Hederberg, vd på BizMaker.

Sveriges innovationsriksdag är en årlig konferens som arrangeras och turnerar bland Sveriges inkubatorer och science parks. Under årets konferens röstade och enades medlemmarna i SISP om att BizMaker och Västernorrland får förtroendet att anordna och stå värd för konferensen 2021. Konferensen är ett tillfälle då nationella, regionala och lokala aktörer med fokus på innovations- och näringslivsutveckling ses för att diskutera frågor kring hur vi växlar upp Sveriges innovations- och konkurrenskraft. 

– Vi ser fram emot att komma till Sundsvall och arrangera konferensen tillsammans med BizMaker och regionens företag och organisationer. Det finns flera projekt och satsningar som gjorts de senaste åren som kommer vara inspirerande och intressanta för Sveriges ekosystem för innovation att ta del av, säger Kajsa Hedberg, vd på SISP.

Sundsvall och Västernorrland har en lång historia inom skogsindustrin som bidragit till att vi idag även är en stark aktör inom IT och digitalisering. Genom att korsbefrukta branscher kan vi ligga i framkant och driva utvecklingen mot ett hållbart samhälle och en hållbar industri, som gynnar både människan och miljön. 

– I samband med att Sundsvall fyller 400 år vill vi också passa på att blicka framåt för att diskutera frågor om framtiden, innovation och utveckling, säger Peder Björk, kommunalstyrelsens ordförande för Sundsvalls kommun.

Vad är Sveriges innovationsriksdag?
Sveriges Innovationsriksdag är en årlig nationell konferens och mötesplats för politiker, beslutsfattare, näringslivet, inkubatorer och science parks att diskutera hur vi med samlad förmåga kan stärka Sveriges innovations- och konkurrenskraft. Sedan 2011 samlas Sveriges nationella och regionala aktörersom arbetar med att främja och stärka innovation och näringslivsutveckling,för att diskutera branschutveckling och innovationsfrågor med utgångspunkt i aktuella samhällsutmaningar. Sveriges Innovationsriksdag har de senaste åren utgått från utmaningar som cirkulär ekonomi, digital transformation och innovations- och konkurrenskraft. Temat för Sveriges Innovationsriksdag 2019 är Smart Society och arrangeras i Blekinge.

Ämnen

Regioner


BizMaker är en regional inkubator och science park i Västernorrland. Som länets motor för innovation främjar vi företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Med ett coachande förhållningssätt frigör vi kraften hos entreprenörer och innovatörer så att goda idéer kan formas till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. BizMaker erhåller projektstöd från bland annat Europeiska regionalfonden och Region Västernorrland.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63