Gå direkt till innehåll
Nya affärsidéer prisas i jagharenide.nu

Pressmeddelande -

Nya affärsidéer prisas i jagharenide.nu

Nu utser BizMaker de bästa affärsidéerna som tävlat i jagharenide.nu 2017. Totalt har 95 bidrag lämnats in till tävlingen och den 7 december koras vinnarna under festliga former på Grönborg i Sundsvall. Vinnarna får pengar, produkter och tjänster till ett värde av över 100 000 kronor.

Jagharenidé.nu startade 2007 och har sett flera vinnare utveckla sina idéer till riktiga produkter och företag. Syftet med idétävlingen är att hitta nya guldkorn till BizMakers företagsinkubator, men också att främja och skapa synlighet kring entreprenörskap och företagande i stort.

Mellan 19 oktober - 19 november har privatpersoner och företag kunnat skicka in tävlingsbidrag i form av nya affärsidéer. Bidragen har utvärderats utifrån idéernas innovationshöjd, tillväxtpotential och entreprenörens förmåga till genomförande. De affärsidéer juryn anser har störst potential i respektive priskategori vinner ära, hyllningar och priser för att fortsätta utveckla sin idé.

Pressinbjudan: Välkommen till prisutdelning och 10 årsjubileum
Journalister är välkomna att delta på prisutdelningen. I år fyller tävlingen 10 år vilket vi även uppmärksammar lite extra. Kvällen inleds med ett mingel kl. 18.00 och prisutdelningen startar kl. 18.30.

Priser kommer att delas ut i följande kategorier:

  • Bästa tjänsteidé
  • Bästa produktidé
  • Bästa hållbarhetsidé
  • Bästa digitala idé
  • Bästa samhällsidé
  • Bästa studentidé

Dessutom utses ett vinnande bidrag till ”Bästa affärsidé – alla kategorier”. 

Om jagharenide.nu
Jagharenidé.nu har arrangerats i olika utföranden 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2016 och 2017. Samtliga idéer som deltar i tävlingen erbjuds fortsatt hjälp för att ta nästa steg på vägen mot kommersialisering. Tävlingen har 2017 varit öppen för alla idéer från privatpersoner och företag i Sundsvall, Timrå, Härnösand, Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramfors, Ånge och Nordanstigs kommun. Alla studenter, forskare och anställda vid Mittuniversitetet har erbjudits möjligheten att vara med och tävla, oavsett bostadsort. Läs mer på: jagharenide.nu

Kontakt
Ewa Sandeheim, tävlingsansvarig
070-667 19 94, ewa.sandeheim@bizmaker.se

Ämnen

Regioner


BizMaker är en regional företagsinkubator med kontor på sju orter i Västernorrland och på Ekerö i Stockholm. Vi erbjuder kreativa kontorsmiljöer och en effektiv process för utveckling av människor, affärer och nya tillväxtföretag. 

BizMaker driver projekt VINK 2016-2018 och erhåller stöd från bland annat Europeiska regionala utvecklingsfonden och Landstinget Västernorrland.

Kontakter

Josefin Jaén Nilsson

Josefin Jaén Nilsson

Presskontakt Kommunikationschef 070 719 49 63

Relaterat innehåll