Gå direkt till innehåll
Scandinavian Startup Week arrangeras av BizMaker, Företagsfabriken, Inkubera och Kalmar Science Park.
Scandinavian Startup Week arrangeras av BizMaker, Företagsfabriken, Inkubera och Kalmar Science Park.

Pressmeddelande -

Gräver guld på den kanadensiska marknaden

Scandinavian Startup Week är ett initiativ för att ta nya tillväxtföretag ut på internationella marknader. 24-29 september åker 20 utvalda startups från hela Sverige till Kanada för att delta i ett gediget utbytesprogram, möta investerare och skapa nya affärskontakter. Åtta av företagen tillhör BizMakers företagsinkubator i Västernorrland.

– Det här är en unik möjlighet för våra bolag att möta både potentiella kunder och internationella investerare, säger Matts Nyman, affärsområdeschef på BizMaker.

I år firar Kanada dessutom 150 år som nation vilket gör att utbudet av aktiviteter är stort. Förutom inbokade affärsmöten deltar bolagen på Kanadas största techevent Startup Open House i Montreal för att pitcha för investerare och möta nya affärskontakter.

I programmet ingår även träffar med investment- och etableringsverksamheter samt besök på ett flertal inkubatorer och co-workingplaces i städerna Montreal, Ottawa och Quebec.

– Kanada ligger helt rätt i tiden. Med betydligt lägre etableringskostnader än i USA, och med sitt välkomnande affärsklimat, är Kanada ett attraktivt alternativ för våra startups att ta sig in på den nordamerikanska marknaden, säger Matts Nyman.

Företagen som deltar från BizMaker i Västernorrland är: Crystal Alarm, Help & Rescue, LUP Technologies, Nypro, Organofuel, Sideline Labs, Svensk Skogsdata och The Digital Cirqus.

– Programmet är otroligt inspirerande och vi ser fram emot att möta nya kontakter och lära oss mer om Kanadas affärsklimat. Vi hoppas också hitta samarbetspartners som kan stärka oss som aktör, säger Johanna Johansson på Nypro.

Resan vänder sig främst till tillväxtföretag som är nära eller redan har genomfört en marknadsintroduktion.

– Vår förhoppning är att hitta en stor internationell kund i Kanada. Vi har också som mål att inleda diskussion med potentiella återförsäljare för vårt personlarm, säger Arne Gustin på Crystal Alarm.

Deltagarna har de senaste veckorna förberett sig noga, bland annat genom skarp pitchträning på engelska och framställning av presentationsmaterial för investerare.

– Kanada är en stor potentiell marknad för oss, vi har jobbat på att skapa bra presentationsmaterial, pitchtränat och utvecklat vår produkt inför resan, säger Stefan Sångberg på SideLine Labs.

Scandinavian Startup Week är ett återkommande initiativ som arrangeras av BizMaker, Företagsfabriken, Inkubera och Kalmar Science Park. Syftet är att ta svenska startups ut på internationella marknader.

Ämnen

Kategorier

Regioner


BizMaker är en regional företagsinkubator med kontor på sju orter i Västernorrland och på Ekerö i Stockholm. Vi erbjuder kreativa kontorsmiljöer och en effektiv process för utveckling av människor, affärer och nya tillväxtföretag. 

BizMaker driver projekt VINK 2016-2018 och erhåller stöd från bland annat Europeiska regionala utvecklingsfonden och Landstinget Västernorrland.

Kontakter

Matts Nyman

Matts Nyman

Verkställande direktör 070 604 00 52

Relaterat innehåll